Ποιοι είμαστε

 
Το Κ.ΑΡ.Α.ΒΙ. είναι ένα σχήμα, δηλαδή μια συλλογικότητα και πολιτική οντότητα στο πλαίσιο της σχολής μας μέσα και έξω από αυτήν.                          
   Σχήμα
είναι μια ομάδα ανθρώπων που βιώνουν τα προβλήματα κάθε κοινωνικού χώρου όπου βρίσκονται (σχολή, πόλη, χώρος εργασίας κτλ), που συνδιαμορφώνουν απόψεις και παρεμβαίνουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και προσπαθούν συλλογικά να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους. Διεκδικούν μέσα από συλλογικούς αγώνες τα δικαιώματά τους, όχι μόνο στα στενά όρια της σχολής αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο. Καμία ιεραρχία, καμία εκπροσώπηση. Επικοινωνία, διάλογος,
συζήτηση, σύνθεση ισότιμων απόψεων και συλλογική δράση, κόντρα στη λογική της ανάθεσης κάθε διεκδίκησης σε “φωτισμένους εκπροσώπους”, πραγματική αλληλεπίδραση και αλληλεγγύη μεταξύ των ατόμων που το απαρτίζουν.
Ανοιχτό σε οποιονδήποτε δε χωράει στα στεγανά της καθημερινότητας που του επιβάλλουν και θέλει να αντιταχθεί και να δράσει αλλάζοντας τη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

 
Λειτουργεί στο πλαίσιο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ.), επιδιώκοντας τον αμεσοδημοκρατικό συντονισμό του με άλλα σχήματα, ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο απόκρουσης των επιθέσεων στα δικαιώματά μας και παράλληλα δυναμικής διεκδίκησης των αναγκών μας.
ΚΙΝΗΣΗ: Είμαστε κίνηση ενάντια στην ακινησία της εποχής μας, που μας θέλει γρανάζια της παραγωγής και μόνο, χωρίς κρίση, χωρίς άποψη, χωρίς παρέμβαση και ενεργητικό πόλο στην ίδια μας τη ζωή. Η ακινησία ισοδυναμεί με παθητικοποίηση, με αποδοχή της λογικής του ατομικού δρόμου, της εκπροσώπησης και γενικά αποδοχή της κυρίαρχης ιδεολογίας, που παράγει και αναπαράγει ο καπιταλισμός.
ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ: Γιατί πιστεύουμε ότι τα περισσότερα προβλήματα, ξεκινώντας από αυτά της καθημερινότητας και φτάνοντας σε ζητήματα που αφορούν το κεντρικό πολιτικό σκηνικό, έχουν πολιτικές αιτίες. Γιατί παίρνουμε θέση στο δίλλημα “ή μ’ αυτούς που εκμεταλλεύονται ή με αυτούς που καταπιέζονται”. Επειδή παλεύουμε για μια ζωή χωρίς δυνάστες και εκμεταλλευόμενους. Επειδή στο “ρεαλισμό” της υποταγής στο κέρδος, της αναδιάρθρωσης σε παιδεία και εργασία απαντάμε με το ρεαλισμό των ανατρεπτικών αντικαπιταλιστικών νικηφόρων κοινωνικών αγώνων που φέρνουν στο προσκήνιο τις ανάγκες και τα δικαιώματα της θιγόμενης πλειοψηφίας. Είμαστε με την αριστερά που διεκδικεί να νικήσει, που πρωτοστατεί στα κινήματα, που δε θεοποιεί τους δύσκολους συσχετισμούς, που δεν επιθυμεί να συντρίψει ότι δεν μπορεί να ελέγξει, που δεν υποτάσσει τα πάντα στις κοινοβουλευτικές εκλογές και την ανάδειξη αντιπροσώπων. Είμαστε με την αριστερά της εποχής μας, που προσπαθεί να αναδιατυπώσει το αίτημα της απελευθέρωσης από την εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ: από τους κρατικούς μηχανισμούς, τις εκάστοτε κυβερνήσεις, την κυρίαρχη αστική πολιτική και ιδεολογία το εργοδοτικό και το καθηγητικό κατεστημένο. Ανεξάρτητοι από τους πελατειακούς μηχανισμούς και την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων. Ανεξάρτητοι από κομματικούς μηχανισμούς που προσφέρουν ατομική ανέλιξη και αναζητούν φερέφωνα και χειροκροτητές. Ανεξάρτητοι γιατί θέλουμε να παράγουμε εμείς πολιτική για τον εαυτό μας και όχι “άλλοι για εμάς”. Θέλουμε, όμως, να είμαστε βαθιά εξαρτημένοι από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών, των νέων και των εργαζομένων, δηλαδή από τα δικά μας δικαιώματα.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ: γιατί δρούμε μέσα στη σχολή αλλά και έξω από αυτή! Αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι συνολικότερα και προσπαθούμε να αφουγκραστούμε κάθε τι που απασχολέι έναν νέο άνθρωπο σήμερα, από τα μαζικά κοψίματα μέχρι το ζήτημα με το ασφαλιστικό. Ταυτόχρονα οραματιζόμαστε και δίνουμε τη μάχη για ένα πανεπιστήμιο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, για ένα εργασιακό μέλλον που θα μας επιτρέπει να ζούμε αξιοπρεπώς.