Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ


  Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η αντιπαράθεση μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων και του κεφαλαίου, έχει φτάσει σε πρωτόγνωρη όξυνση. Κι αυτό γιατί η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να βαθαίνει και τα αστικά επιτελεία δεν έχουν ακόμα καταφέρει να βρουν μια στρατηγική λύση για την ξεπέραση της. Έτσι, η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έρχεται όχι μόνο να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, παίρνοντας ακόμα σκληρότερα μέτρα για τον κόσμο της εργασίας και το σύνολο της πληττόμενης πλειοψηφίας, αλλά έρχεται να εντείνει τον κοινωνικό πόλεμο ακόμα περισσότερο, με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της συμμαχίας των ηγεμονικών τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου και του ευρωπαϊκού, και μόνο στόχο μια μακροπρόθεσμη νίκη τους απέναντι στις δυνάμεις τις εργασίας και τη διάσωση όσο γίνεται των κερδών του ελληνικού καπιταλισμού και την ένταξή του στην Ε.Ε.
   Μέρος αυτής της επίθεσης που δεχόμαστε εμείς κι οι οικογένειές μας, αποτελεί κι ο νέος νόμος (ν.4079) που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι και κινείται πάνω στις ακριβώς ίδιες λογικές με αυτές του ν. Διαμαντοπούλου και που στόχο δεν έχει παρά τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστημίου (όσο δημόσιο κι όσο δωρεάν μέχρι πρότινος ήταν) και τη μετατροπή αυτού σε "εργοστάσιο παραγωγής" του νέου μοντέλου εργαζομένου που ο σύγχρονος καπιταλισμός απαιτεί (ένας εργαζόμενος αποξενωμένος από το προϊόν της εργασίας του, πειθήνιο όργανο των απαιτήσεων του εργοδότη του). Πιο συγκεκριμένα έχουμε τα πτυχία μας να κατακερματίζονται, με την αποστοίχιση της συλλογικής κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων από αυτά, ο ατομικός φάκελος έρχεται να βάλει το φοιτητή σε ένα διαρκές κυνήγι πιστωτικών μονάδων και στην ατομική διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων του με τον εργοδότη. Παράλληλα, αυταρχικοποιείται το πλαίσιο λειτουργίας του πανεπιστημίου, μέσα από τη διάλυση των συλλογικών διαδικασιών, την ένταση του ρυθμού σπουδών, τα πειθαρχικά συμβούλια και την κατάργησης του ασύλου. Ακόμα, εντείνεται η επιχειρηματική-ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των ιδρυμάτων, με την περαιτέρω υπαγωγή των προγραμμάτων σπουδών και της έρευνας στις ανάγκες του κεφαλαίου. Τέλος, κόβει συγγράμματα, βάζει λουκέτα σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, βάζει κριτήρια στη σίτιση και κλείνει εστίες πετώντας στο δρόμο φοιτητές κι εργαζόμενους σε αυτές, ενώ τα δίδακτρα έχουν πάψει να φαντάζουν μακρινά.
   Για εμάς το φοιτητικό κίνημα μπροστά σε όλα αυτά δε μπορεί να μείνει αμέτοχο! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, εμπνεόμενοι κι από την επιτυχημένη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη δεν έχουν παρά να μπουν σε κινηματικές διεργασίες και σε κλίμα ξεσηκωμού! Σε κάθε εστία που θα κλείνουν να την παίρνουν στα χέρια τους, για κάθε βιβλίο που δε θα δίνεται να φροντίζουν με καταλήψεις σε φωτοτυπικά κέντρα και εκδοτικούς οίκους να μοιράζεται σε όλους τους φοιτητές, σε κάθε εστιατόριο-λέσχη που δε σερβίρει, να το καταλαμβάνει και να εξασφαλίζει σίτιση σε όλους τους φοιτητές!
   Φυσικά δε μπορούμε να μένουμε σε αυτά, μιας κι όταν η επίθεση είναι συνολική, συνολική πρέπει να είναι κι η απάντηση! Έτσι, θέλουμε μέσα από το συντονισμό των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, να ανοιχτούμε στην κοινωνία και να συνδεθούμε με τα υπόλοιπα κομμάτια της πληττόμενης κοινωνίας και από κοινού να παλέψουμε ενάντια σε αυτή τη κυβέρνηση και στη πολιτική της, ενάντια στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση που μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου εξυπηρετεί την ώρα που πίνει το αίμα των λαών, ενάντια στο μέλλον που θέλουν να μας επιβάλλουν!

                        ΟΛΟΙ στη  γενική συνέλευση την Τρίτη 9 Οκτώβρη στις 11:00 στο ΦΜ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου