Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελία

Καταγγέλουμε τη στάση των ΔΑΠ-ΑΨΗΦΟ-ΑΡΕΝ στο ΔΣ του συλλόγου τη Δευτέρα 8/10, όπου αρνήθηκαν να συμφωνήσουν στη διεξαγωγή ΓΣ την ίδια μέρα. Σε μια περίοδο όπου και τα πιο διαχρονικά κεκτημένα των φοιτητών όπως η σίτιση, η στέγαση και τα δωρεάν συγγράμματα καταργούνται, όπου ο νόμος Αρβανιτόπουλου προχωράει με ταχείς ρυθμούς καθώς και η σύσταση συμβουλίων διοίκησης για το ΕΚΠΑ βρίσκεται προ των πυλών, οι πολιτικές αυτές δυνάμεις επιλέγουν να σταθούν εμπόδιο στις συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών. Όταν μάλιστα, εξαγγέλονται και άλλα νεα βάρβαρα μέτρα που γονατίζουν το λαό, με τη Μέρκελ να έρχεται να καλλιεργήσει το κλίμα της ηρεμίας και της συνδιαλλαγής, κρίνουμε τουλάχιστον στάση υποταγής ειδικά από αριστερές δυνάμεις το να στέκονται εμπόδιο στο να συζητήσει ο σύλλογος για όλα τα ζητήματα που τον αφορούν και να οργανώσει τη δράση του.

Από τη ΔΑΠ το περιμέναμε, από αλλού μας ήρθε! Ο κόσμος της σχολής τους ξεπέρασε, αφού σε 1 ώρα συλλέχθηκαν όλες οι υπογραφές που απαιτούνται για τη διεξαγωγή ΓΣ και αν οι συνάδελφοι από την ΑΡΕΝ και το ΑΨΗΦΟ ήταν όλοι παρόντες και το είχαν πιστέψει, η συνέλευση θα είχε και την απαρτία προκειμένου να είχε πάρει απόφαση.

Αυτό σαν συνέχεια της απαράδεκτης και αδιανόητης στάσης τους στην προηγούμενη ΓΣ που θα προετοίμαζε τον κόσμο για τη γενική απεργία. Αυτή η αλλαγή στάσης της ΑΡΕΝ μας παραξενεύει, ωστόσο αποτελεί μία ξεκάθαρη αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης που υποτάσσει το λαϊκό παράγοντα και την οργάνωσή του στη λογική της ανάθεσης και του κοινοβουλευτικού δρόμου. Ελπίζουμε, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες, οτι η στάση αυτή της ΑΡΕΝ θα αλλάξει το επόμενο διάστημα για το καλό του κινήματος και του συλλόγου και οι συνάδελφοι θα συμβάλλουν ξανά στη διεξαγωγή των ΓΣ και των ευρύτερων κινηματικών διεργασιών που επιτελούνται αυτό το διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου