Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΣΥΚΑ ΣΥΚΑ...

Στη χθεσινή συνέλευση, Τρίτη 30/11/2010, πήρε σάρκα και οστά η πιο βρώμικη έννοια της πολιτικής. Μετά από πολύωρη πολιτική διαδικασία γενικής συνέλευσης εκτυλίχθηκε το εξής θέατρο του παραλόγου.Κατά την ψηφοφορία, μετρήθηκε μια επιπλέον ψήφος υπέρ του πλαισίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, από τις όντως ψηφους υπέρ του.Οι καταμετρητές, δεν το είχαν αντιληφθεί-ή τουλάχιστον όχι όλοι...
Το αποτέλεσμα – με το λάθος της μέτρησης – ήταν 78 για το κοινό αγωνιστικό πλαίσιο Κ.ΑΡ.Α.ΒΙ-Ε.Α.Α.Κ.- ΑΝ.Α.ΠΝΟΗ – ΑΡΕΝ και 79 για το πλαίσιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πριν αποχωρήσει το σώμα της συνέλευσης, φοιτητές που δεν ανήκουν σε κάποια παράταξη ή σχήμα, έθεσαν ζήτημα λανθασμένης καταμέτρησης και έβαλαν ένσταση στην απόφαση.
Το...σκορ, διαμορφώνεται λοιπόν ως εξής: 78-78. Είτε το δούμε λοιπόν δημοκρατικά (ένσταση μελών του συλλόγου), είτε το δούμε πρακτικά (ισοφηφία) οφείλαμε να προχωρήσουμε σε δεύτερο γύρο καταμέτρησης.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, λοιπόν, οργίασε καλώντας το κόσμο λες και είναι πρόβατα να αποχωρήσει από τη συνέλευση. Για πολλή ώρα, και ενώ το αμφιθέατρο παρέμενε γεμάτο,η ΔΑΠάρα προέβαλλε επιχειρήματα(!) του τύπου “η συνέλευση έληξε”και “να το λέγατε εκείνη την ώρα” …
Και αναρωτιόμαστε ρε συνάδελφοι, αν το 79 που πηρατε ήταν όντως 79, τι πρόβλημα έχετε με το να πραγματοποιηθεί δεύτερος γύρος;; Γιατί φωνάζατε, σπρώχνατε και διατάζατε εμμονικά τον κόσμο να αποχωρήσει, απαξιώνοντας μεγάλο κομμάτι του αμφιθεάτρου που ζητούσε επανάληψη της καταμέτρησης?????
Αν φοβάστε συνάδελφοι οτι το ΔΑΠ-sms δε θα λειτουργήσει τώρα και δε θα 'ρθει το... τραινάκι που συνηθίζετε να φέρνετε εντός του τελευταίου δεκαλέπτου των συνελέυσεων, απλά για να σηκώσει το χεράκι του, τότε  το πρόβλημα είναι μάλλον δικό σας και όχι του συλλόγου που απλά τηρεί τις δημοκρατικές του διαδικασίες και θέλει να υπερασπιστεί το μόνο όργανο που έχει απομείνει και εσείς με τη στάση σας υποβαθμίζετε συνεχώς.
Όταν με τα πολλά ξεκίνησε ο ρημάδης ο 2ος γύρος καταμέτρησης, οι αγαπητοί συνάδελφοι ΔΑΠίτες που εν τω μεταξύ μπαινόβγαιναν ωρυόμενοι, μπούκαραν και μαινόμενοι τρέξανε προς τον πίνακα για να σβήσουν τα έως τότε αποτελέσματα του 2ου γύρου. Μετά από σπρώξιμο λοιπόν και αφού δεν κατάφεραν να σβησουν τα πάντα, απάιτησαν να αποσυρθεί το πλαίσιό τους από την ψηφοφορία, και -ω! τι πρωτότυπο... αποχώρησαν βρίζοντας!
Η καταμέτρηση συνεχίστηκε και εν τέλει υπερψηφίστηκε με 78 το κοινό πλαίσιο ενώ υπήρχαν και 19 λευκά, στο σύνολο 97, αριθμός που υπερβαίνει και τον αριθμό που απαιτείται για να θεωρείται έγκυρη η εξ αναβολής συνέλευση (απαρτία εξ αναβολής: 85). Η συνέλευση διεξήχθη κανονικά, και αν κάποιοι αρνήθηκαν να παραμείνουν σ'αυτή φοβούμενοι μη και δεν την πάρουν (γιατί άραγε???), είναι πρόβλημά τους! Αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί ν' αντιμετωπίζει τις συνελεύσεις σαν τσιφλίκι του κάνει μεγάλο λάθος και θα μας βρει απέναντί του!
Ο σύλλογος φοιτητών Βιολογικού λοιπόν αποφάσισε.!
Τάχθηκε ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα για τα πανεπιστήμια, που έρχεται να τα μετατρέψει σε καλοκουρδισμένες επιχειρήσεις, να καταλύσει κάθε έννοια εργασιακού και επαγγελματικού δικαιώματος για τους αποφοίτους του και που έρχεται να μας μετατρέψει σε κερδοφόρα υποταγμένα ρομποτάκια.
 Τάχθηκε ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης ΔΝΤ και ΕΕ που χρόνια τώρα διαλύει τις ζωές μας.
Αποφάσισε για τη συμμετοχή στη φοιτητική πορεία της πέμπτης 2/12 και της Δευτέρας 6/12 και κατάληψη της σχολής από Πέμπτη 2/12 ως και Δευτέρα 6/12.


Τέρμα πιά στις εκτονώσεις...
εμπρός για καταλήψεις και διαδηλώσεις!

Κ.ΑΡ.Α.ΒΙ. - Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου