Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Επίθεση στους εργαζόμενους

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, όπου στη Συνέλευση της Πέμπτης 26/4 υπερψήφισε τη σύσταση επιτροπών εσωτερικής αξιολόγησης των εργαζομένων.
Μετά από μία απαράδεκτη διαδικασία, όπου για ακόμη μια φορά δε δόθηκε ο λόγος σε φοιτητές και εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονταν εκεί με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, αποφασίστηκε ουσιαστικά ο τρόπος διαλογής των εργαζομένων προς εφεδρεία ή απόλυση. Επισημοποιείται δηλαδή η θέση των ΙΔΑΧ ως παραδείγματα των σχέσεων ελαστικής εργασίας που επιβάλλονται με επιταγές των Μνημονίων και του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Φαίνεται ξεκάθαρα η έμμεση προσπάθεια εφαρμογής του νόμου 4009, που ορίζει 7 ΙΔΑΧ ανά τμήμα, θεωρώντας τους "περιττά έξοδα" για το Πανεπιστήμιο.
Πρόκειται για τεράστια πρόκληση ενάντια στους ανθρώπους που κάνουν το μεγαλύτερο μέρος του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου στα Πανεπιστήμια και οι οποίοι εργάζονται υπό όλο και σκληρότερο καθεστώς απαξίωσης, την ίδια στιγμή που πολλά μέλη ΔΕΠ καρπώνονται το ερευνητικό τους έργο, εκμεταλλευόμενα τη θέση τους. Η ανταμοιβή τους; Να ωρύονται ορισμένοι πρόεδροι τμημάτων μέσα στη Σύγκλητο για τους τεμπέληδες εργαζόμενους που πρέπει να συμμορφωθούν.
Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου για μια απελευθερωτική παιδεία και εργασία των αναγκών μας, για ίση δουλειά για όλους, για ένα Πανεπιστήμιο στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι της αγοράς.
Κανένας εργαζόμενος μόνος του!
Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία, την εργασιακή περιπλάνηση και την ανεργία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου