Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Να τελειώνουμε με αυτούς που μας έφεραν ως εδώ!


Χρόνια τώρα, είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πανελλαδικά, προσεγγίζει τους φοιτητές, προκειμένου να συγκεντρώσει το πολυπόθητο υψηλό ποσοστό της στις φοιτητικές εκλογές.
Και ξεκινάμε:
  • Ψήφος της παρέας και της διασκέδασης
Με όπλο τους το lifestyle, τα κλαμπ, τα μπουζούκια και τα ταξίδια, εκμαιεύουν από τους φοιτητές τη φιλική ψήφο, τύπου 15μελούς.
  • Ψήφος σημειώσεων και συνεδρίων
Η “από μηχανής θεός”, γραμματειακού τύπου βοήθεια που παρέχεται καθημερινά στα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν είναι ακριβώς “τζάμπα”. Πληρώνεται με μια ψήφο στην παράταξη.
  • Ψήφος στη δύναμη ευθύνης
Εδώ χρησιμοποιείται η λογική της εύκολης λύσης. Δηλαδή; Ψήφισε στις εκλογές και η ΔΑΠ θα είναι υπεύθυνη για τα υπόλοιπα. Η ψήφος αυτή εγγυάται τη διάλυση των Φοιτητικών Συλλόγων, τη μη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και τη μη ενασχόληση των φοιτητών τελικά με τα ζητήματα που αφορούν τη σχολή και την κοινωνία.

Ποιά είναι όμως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ;
Πρόκειται για την παράταξη της ΝΔ στα Πανεπιστήμια, η οποία έχει αναλάβει με κάθε τρόπο να υλοποιήσει τις επιδιώξεις του πολιτικού της φορέα. Αυτό φαίνεται από τις θέσεις που έχει παρουσιάσει για το Πανεπιστήμιο, με το “Παιδεία 2020”, το οποίο σχεδόν ταυτίζεται με το νόμο Διαμαντοπούλου, και χαιρετίστηκε ένθερμα από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ταυρόχρονα, συμβάλλει όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί στη διάλυση του Πανεπιστημίου, υπερψηφίζοντάς το τόσο στις Συγκλήτους όσο και στα Τμήματα τους κατακρεουργημένους προϋπολογισμούς που οδηγούν τις σχολές στην αδυναμία λειτουργίας, τους εργαζόμενους στο δρόμο και τους φοιτητές να πρέπει να πληρώσουν για συγγράμματα, σίτιση και στέγαση. Και δε διστάζει, προκειμένου να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, να φέρει μέχρι και μπράβους για να τα διασφαλίσει, όπως έκανε και στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να γίνουν εκλογές για Συμβούλιο Διοίκησης.

Το πιο ουσιώδες απ' όλα όμως, είναι ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποτελεί τον εκφραστή και εγγυητή της μνημονιακής πολιτικής εντός του Πανεπιστημίου. Πιστή στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών, των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών, η ΔΑΠ στρώνει το έδαφος για την εν λευκώ αποδοχή της κυρίαρχης πολιτικής. Της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, των μισθών πείνας, και της διάλυσης των κοινωνικών παροχών. H ιστορική συντριβή του δικομματισμού στις εκλογές της 6ης Μάη, θα ολοκληρωθεί μόνο όταν τσακιστούν όλα τα στηρίγματά τους μέσα στην κοινωνία, στα Πανεπιστήμια και στους χώρους δουλειάς, που μόνο στόχο έχουν την αναπαραγωγή της ίδιας πολιτικής.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

  • Στη διαπλοκή με τους μεγαλοκαθηγητές
  • Στη διάλυση της Παιδείας
  • Στον εργασιακό μεσαίωνα
  • Στην ανεργία και τη μετανάστευση που καταστρέφουν τη γενιά μας

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗ ΔΑΠ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΑΠ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ!
ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ, ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου