Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Επιτροπή Βουλής: «Πανεπιστημιακή αστυνομία» για τη …«βία των ΕΑΑΚ»


Στημένη προβοκατόρικη επιχείρηση. Μόνον αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να αποδοθεί στην κυβερνητική πρωτοβουλία για να συγκληθεί –την προηγούμενη Τρίτη– η επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με αντικείμενο την «Βία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί τη διάλυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με το σχέδιο «Αθηνά».
Τα ακροδεξιά στοιχεία της κυβέρνησης και της Χρυσής Αυγής βρήκαν την ευκαιρία να «ξεσπαθώσουν» ενάντια στο φοιτητικό κίνημα αναγορεύοντας τη …«βία των ΕΑΑΚ» σε νούμερο ένα πρόβλημα των πανεπιστημίων και ζητώντας «πανεπιστημιακή αστυνομία» στους χώρους των ιδρυμάτων. Το «ίσο» στην ακραία επίθεση αυταρχισμού «κράτησαν» με τις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας για «οργανωμένες μειοψηφίες» και «άσυλα ανομίας».
Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας τον πρώτο λόγο είχαν (ποιοι άλλοι;) το δίδυμο Α. Γεωργιάδης – Μ. Βορίδης. Ο πρώτος εστίασε στην –κατά τη γνώμη του– «ουσία του προβλήματος», που συνίσταται στο ότι «με τη βία των κουκουλοφόρων, με τη βία των ΕΑΑΚ απαγορεύεται μέσα στα πανεπιστήμια να διακινείται οποιαδήποτε άλλη ιδέα πλην των ιδεών της άκρας Αριστεράς». Συνέχισε λέγοντας πως «σε όποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και να πας, έχει μια πύλη, εάν πας να μπεις μέσα σε σταματάει ο φύλακας, σου λέει: “Ποιος είστε, κύριε; Θέλω να επισκεφθώ το Πανεπιστήμιο. Πολύ ωραία, την ταυτότητά σας, τα στοιχεία σας”». Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Βορίδης τονίζοντας ότι «στην τοποθέτηση του συναδέλφου μου και συναγωνιστή μου κ. Άδωνη Γεωργιάδη, θα προσέθετα κάτι ακόμα. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε την κυβέρνηση. Μπορούμε εδώ να έχουμε εμείς τον πρώτο λόγο, ως Κοινοβούλιο, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά. Ακούστε, είναι μια ιδέα η πανεπιστημιακή αστυνομία».
Από τη φασιστική χορωδία δεν μπορούσε φυσικά να λείψει ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Έτσι ο βουλευτής της, Π. Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «από τη Νομική και το Πολυτεχνείο εφορμούν δεκάδες χρόνια η αριστερή και οι αναρχοάπλυτοι όπως τους λέμε εμείς, για να κάνουν την Αθήνα ρημάδι», προσθέτοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δε μασάει τα λόγια της. Λέμε πλήρη κατάργηση του ασύλου χωρίς τεχνάσματα και χωρίς να πρέπει να δώσει την άδεια ο πρύτανης». Μάλιστα «ξέφυγε» τόσο πολύ μέσα στο γενικό …φασιστικό κλίμα που εκστόμισε την φράση: «Αν μπορούσαμε να σας ρίξουμε, θα βάζαμε και τα τανκς»!
Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ... Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ( ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-Χ.Α. ) ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ ΕΑΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου