Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 

Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΡΙΚΟΙ

«Στις 9/12/09 και ενώ είχε αρχίσει, μετά τη διαπίστωση της απαρτίας, η τέταρτη Γενική Συνέλευση του Τμήματος Βιολογίας εισήλθε μία ομάδα πέντε ατόμων η οποία απαίτησε να παραμείνει ως παρατηρητής των εργασιών της Συνέλευσης. Τους δηλώθηκε ότι η πράξη είναι παράνομη και αντιβαίνει στο νόμο που προβλέπει τη νόμιμο σύνθεση της Γενικής Συνέλευσης.»
Η απαίτηση: να μπορεί ο κάθε φοιτητής να παρακολουθεί αλλά και να παρεμβαίνει σε κάθε διαδικασία όπου συζητιούνται και αποφασίζονται ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με τους φοιτητές(βλ. πρόγραμμα εξεταστικής, πρόγραμμα σπουδών, εφαρμογή εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, και πολλά άλλα…).Παράλογη η απαίτηση μας άρα αναχρονιστικός και ο θεσμός του ασύλου κ.Φραγκούλη;  Το άσυλο είναι αυτός ο θεσμός που διαφυλάσσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και άρα πώς νοούνται μέσα σ’αυτό διαδικασίες κεκλεισμένων των θυρών;

ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ-ΕΞΩΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..

«Η ματαίωση της Γενικής Συνέλευσης από ομάδα ολιγάριθμων φοιτητών προκαλεί σημαντικά προβλήματα στη διοικητική ευρυθμία του Τμήματος.»
Ξαφνικά για τον κ.Φραγκούλη γίναμε ομάδα ολιγάριθμων φοιτητών πάντα με κάποια επιφύλαξη καθώς όποιος αρνείται να δηλώσει ονοματεπώνυμο και λοιπά προσωπικά στοιχεία (ΑΦΜ, αριθμό ταυτότητας) είναι αμφίβολο ακόμα και το αν είναι φοιτητής του τμήματος. Κύριε Φραγκούλη, κάθε άλλο παρά ομάδα ολιγάριθμων φοιτητών είμαστε. Είμαστε ένας πολιτικός χώρος που παρεμβαίνει εδώ και χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια που δεν αφήνει τα δικαιώματα των φοιτητών και των εργαζομένων να στήνονται στο απόσπασμα. Είμαστε ένας πολιτικός χώρος που ποτέ δεν έκρυψε ούτε τις θέσεις του για τα όργανα «συν»διοίκησης, ούτε εκτόξευσε ποτέ απειλές και κατηγορίες ανώνυμα. ’Όποιος λοιπόν θέλει να ασκήσει κριτική στις πρακτικές μας ή τις απόψεις μας να το κάνει συγκεκριμένα και να μην μας αναφέρει σκόπιμα ως ομάδα ολιγάριθμων φοιτητών.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ή ΛΑΪΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ?
«…να συναποφασίσουν τις συνέπειες που θα υφίστανται όλοι όσοι επιχειρούν τέτοιες ενέργειες που αμαυρώνουν με το έτσι θέλουν τη δημοκρατική λειτουργία του Πανεπιστημίου.»
Σύνεπειες ως απόρροια κάποιας κακουργηματικής πράξης κ.Φραγκούλη; Καθώς με βάση τη Φραγκούλεια νομοθεσία συνιστά κακούργημα το να παρεμβαίνουν φοιτητές και όχι πεφωτισμένοι αντιπρόσωποι στη διαδικασία της Γ.Σ. του τμήματος. Έτσι και αλλιώς δεν σας είναι δύσκολο να επαναφέρετε τα πειθαρχικά συμβούλια κατά φοιτητών καθώς προβλέπονται και από τον νέο εσωτερικό κανονισμο…
Όσο για τη δημοκρατική  λειτουργία δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε ποια ακριβώς δημοκρατία υπερασπίζεστε; Τη δημοκρατία στην οποία τα όργανα «συν»διοίκησης είναι κομμένα και ραμμένα έτσι ώστε να μπορούν να παίρνουν αποφάσεις που βολεύουν την εκάστοτε κυβέρνηση; Οι φοιτητές αποτελούν αριθμητικά τη συντριπτική πλειοψηφία της πανεπιστημιακής κοινότητας και χωρίς εμάς δεν νοείται πανεπιστήμιο.Με ποια «δημοκρατική» λογική λοιπόν έχει διαμορφωθεί η αναλογία φοιτητών-καθηγητών στα όργανα «συν»διοίκησης; Αφού αυτά τα όργανα έχουν αποφασιστικό χαρακτήρα για την φοιτητική μας καθημερινότητα αλλά και για το εργασιακό μας μέλλον είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας να έχουμε πάντα τον πρώτο λόγο.

ΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ…
«Μπροστά στην κατάσταση αυτή τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης άρχισαν να αποχωρούν και η Συνεδρίαση διαλύθηκε.»
Ο κ.Φραγκούλης σε μια περίοδο στοχοποίησης του ασύλου, επιβάλλει τη  μη ελύθερη διακίνηση ιδεών, στοχοποιεί συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και επιβάλλει τελικά τη μη διεκπεραίωση της ΓΣ τμήματος. Στη συγκεκριμένη, θεωρώντας την παράνομη αποχώρησε πρώτος, σηματοδοτώντας τη λήξη της και στη συνέχεια ακολούθησαν το παράδειγμά του τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ. Εμείς από τη μεριά μας καλούμε φοιτητές και μέλη ΔΕΠ να μην υποκύψουν στον εκβιασμό νομιμοφροσύνης που θέτει ο κ.Φραγκούλης και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Κύριε Φραγκούλη αν όπως λέτε δεν μπορείτε να παίρνετε την ευθύνη για παράτυπες διαδικασίες, γιατί δεν αποποιείστε την ιδιότητα του προέδρου και να συνεχίσετε να παρακολουθείτε παράτυπες διαδικασίες όπως κάνατε άλλωστε εδώ και τόσα χρόνια;
     Στις Γενικές Συνελεύσεις Τμήματος συμμετέχουν πλειοψηφικά οι καθηγητές και ελάχιστοι αντιπρόσωποι των φοιτητών ορισμένοι από τις φοιτητικές εκλογές. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη για καθιέρωση κοινών Γενικών Συνελεύσεων φοιτητών και εργαζομένων του πανεπιστημίου, όπου θα συζητούνται όλα τα θέματα από κοινού για την εξεύρεση λύσεων.
 Εμείς θεωρούμε πως δεν υπάρχουν πεφωτισμένοι παντογνώστες και ο καθένας από εμάς πρέπει και μπορεί να έχει λόγο και να συναποφασίσει με τους υπόλοιπους μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της θιγόμενης πλειοψηφίας. Πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε και να πετύχουμε αυτά που μας ανήκουν δεν είναι η συνδιαχείρηση και η διαπραγμάτευση των φοιτητικών συμφερόντων, αλλά ο δρόμος των συλλογικών αγώνων μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες που θα εξασφαλίζουν την ουσιαστική συμμετοχή όλων μας.



                           Κ.ΑΡ.Α.ΒΙ.-Ε.Α.Α.Κ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου