Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!


Χθες, 5/12 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση Τμήματος στην οποία άνοιγε το σχέδιο «Αθηνά». Ένα σχέδιο που έρχεται ως κομμάτι του ν. Αρβανιτόπουλου, να εφαρμόσει το Μνημόνιο 3 στο Πανεπιστήμιο. Έρχεται να συγχωνεύσει σχολές και τμήματα, να κλείσει άλλα, να διαγράψει φοιτητές, να διαλύσει τη φοιτητική μέριμνα (συγγράμματα, εστίες, εστιατόρια) να διαλύσει πτυχία (προωθώντας τη λογική τα ατομικού φακέλου προσόντων) και γνωστικά αντικείμενα. Αποτέλεσμα το γκρέμισμα κάθε εργασιακής μας προοπτικής μιας και όχι μόνο δε θα μπορούμε να σπουδάσουμε καθώς η μόρφωση γίνεται προνόμιο για (ακόμα πιο) λίγους κι εκλεχτούς, αλλά επίσης ακόμα κι όσοι καταφέρουν να σπουδάσουν, δε θα παίρνουν ένα πτυχίο που θα τους εξασφαλίζει ορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, άρα και το δικαίωμα για συλλογικές διεκδικήσεις, αλλά θα είναι ο καθένας μόνος του απέναντι στο εκάστοτε αφεντικό.
Έτσι, κι επειδή ήδη στην ΑΣΠΑΙΤΕ το σχέδιο Αθηνά εφαρμόστηκε, η σχολή συγχωνεύθηκε με το ΤΕΙ Αθήνας, η εστία κλείνει κι οι φοιτητές μένουν στο δρόμο, αλλά κι επειδή ήδη για το Βιολογικό ακούγονται σενάρια για συγχώνευσή του με άλλα τμήματα, δε μπορούμε να τους επιτρέψουμε να παίζουν με το παρόν και το μέλλον μας! Στη χθεσινή διαδικασία όταν μέλη του φοιτητικού συλλόγου μπήκαν στην αίθουσα για να δηλώσουν την αντίθεσή τους με το σχέδιο που προωθείται, ο πρόεδρος της σχολής άρχισε να ωρύεται πως δήθεν δεν είναι μέλη της συνέλευσης και πως δεν έχουν δικαίωμα να βρίσκονται εκεί (λες και αυτός έχει δικαίωμα συνεργώντας στα σχέδια της συγκυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ., να μας καταδικάζει στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν) κι αποφάσισε να αποχωρήσει διαλύοντας έτσι τη συνέλευση, κατηγορώντας τους φοιτητές ως τραμπούκους.
Όλα αυτά λίγη ώρα αφού οι κύριοι και κυρίες ΔΕΠ (Διοικητικό κι Ερευνητικό Προσωπικό – ή κοινώς καθηγητάδες) είχαν καταψηφίσει ένα ψήφισμα το οποίο ζητούσε να μην επιτραπεί η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων από το επόμενο εξάμηνο κι αντίθετα να δοθούν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα κι εργαστηριακοί οδηγοί σε όλους τους φοιτητές. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ δεν σήκωσε το χέρι του υπέρ αυτής της πρότασης! Αντιθέτως, μερικοί όπως ο κος. Θάνος, ο κός. Βαλάκος, η κα. Γαϊτανάκη, ο κος. Ευθυμιόπουλος κι η κα. Οικονόμου τόλμησαν να σηκώσουν το χέρι τους και να την καταψηφίσουν αδιαφορώντας για τις οικονομικές συνέπειες που κάτι τέτοιο θα έχει για την πλειοψηφία των φοιτητών καθώς και για την υποβάθμιση των σπουδών μας! Ένα χρόνο πριν βέβαια, συζητούσαν πως μπορούν δήθεν να μας βοηθήσουν να τελειώνουμε συντομότερα τις σπουδές μας! Τη λύση φαίνεται να τη βρήκαν στερώντας μας τα συγγράμματα και κάνοντας την εξεταστική 3 εβδομάδες, κάτι που δεν έχουν κατορθώσει για την ώρα αλλά καιρό επιδιώκουν!
Είμαστε απέναντι σε κάθε εφαρμογή του Μνημονίου 3, απέναντι σε κάθε μέτρο που φορτώνει την κρίση του κεφαλαίου στις πλάτες μας! Είμαστε απέναντι σε κάθε επίθεση στο δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο, σε κάθε επίθεση στα πτυχία και στη φοιτητική μέριμνα, στη μετατροπή του σε Πανεπιστήμιο Α.Ε. Απέναντι μας είναι κι όποιος δεν είναι στο πλευρό μας!
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ συγχώνευση!
ΚΑΝΕΝΑΣ μόνος στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου