Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση- Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Η χούντα του μνημονιακού οδοστρωτήρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να μην αφήσει καμία μέρα αναξιοποίητη στο χτύπημα των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων εργαζόμενων και νεολαίας! Έτσι, πλάι στις αντεργατικές ρυθμίσεις για δουλειά τη Κυριακή και την εισβολή στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της Villa Amalias δεν έχασε ευκαιρία με την εισβολή στην ΑΣΟΕΕ να επιχειρήσει άλλο ένα καίριο πλήγμα στα δημοκρατικά δικαιώματα κι τις ελευθερίες.
Η επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ την Παρασκευή 28/12, παρουσία εισαγγελέα, έγινε κατόπιν εντολής της κυβέρνησης και αποτελεί ξεκάθαρο και στοχευμένο χτύπημα στο πανεπιστημιακό Άσυλο, το φοιτητικό κίνημα αλλά και συνολικά τους αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα τόσο εντός όσο κι εκτός των ιδρυμάτων για την ανατροπή της επίθεσης αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.
Τα επιχειρήματα περί «πάταξης του παραεμπορίου» δεν μπορούν να πείσουν ούτε τους πιο εύπιστους καθώς η επιχείρηση ουσιαστικά ήταν η εισβολή σε στέκια πολιτικών χώρων, και η μετέπειτα δημοσίευση-κατάσχεση υλικού που βρισκόταν εκεί. Η συγκεκριμένη επίθεση συνοδεύτηκε κι από μία καλά συντονισμένη επίθεση των κυρίαρχων ΜΜΕ που έσπευσαν αμέσως να μιλήσουν για το «άσυλο ανομίας, άντρο του παραεμπορίου και των κουκουλοφόρων» προσπαθώντας να σπιλώσουν για ακόμα μία φορά τόσο το Άσυλο όσο και πολύ περισσότερο του επικείμενους αγώνες που τρέμουν μην αναπτυχθούν καθώς είναι κι οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο στην επίθεση που από κοινού εξαπολύουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΜΜΕ-κεφάλαιο.
Πέρα βέβαια από το χτύπημα στους κοινωνικούς αγώνες, μια ματιά στο χάρτη της Αθήνας αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι το διπλό χτύπημα του κράτους αποτελεί τεράστιο δώρο στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά τους να επεκταθούν γεωγραφικά, από το προπύργιό τους στον Άγιο Παντελεήμονα, προς την Πατησίων και την Κυψέλη. Σε συνδυασμό με το χτύπημα στο ζωντανό κοινωνικό χώρο της αγοράς της Κυψέλης πέρυσι τον Αύγουστο, η αστυνομία συστηματικά προσπαθεί να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης στην περιοχή, ώστε το ναζιστικό δηλητήριο να εξαπλωθεί ανεμπόδιστο. Μία ακόμα απόδειξη του ακραία συστημικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που συστηματικά στηρίζει μέσα και έξω από τη Βουλή, με την ψήφο και τα λόγια της, το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ η παρουσία της στο δρόμο χέρι-χέρι με την αστυνομία είναι πλέον καθημερινότητα σε πολλές γειτονιές.
Απ’ ότι φαίνεται ωστόσο, ούτε ο Πρύτανης, ούτε η κυβέρνηση έχουν πάρει τα μαθήματα που τους είχε δώσει το φοιτητικό κίνημα στο παρελθόν. Τέτοιες ενέργειες, είτε Χριστούγεννα, είτε κατακαλόκαιρο όπως με το νόμο-πλαίσιο, δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες. Υπολογίζουν λάθος αν θεωρούν πως απέναντι στη χούντα, το κράτος στρατηγείο και το Πανεπιστήμιο της Αγοράς που ετοιμάζουν δεν θα υψωθεί αντίπαλο δέος, ικανό να ανατρέψει αυτούς, τα μέτρα τους και τη «δημοκρατία» τους! Μια δημοκρατία που την κατάντησαν πουκάμισο αδειανό καθώς για να μπορέσουν να περάσουν τον αντιλαϊκό οδοστρωτήρα δεν τηρούν ούτε τα τυπικά προσχήματα που οι ίδιοι υπερασπίζονται κι επικαλούνται! Κι αυτό το αντίπαλο δέος είναι οι αγώνες του φοιτητικού κινήματος πλάι στο εργατικό κίνημα που σαν μια γροθιά θα μπορέσουν να επιβάλουν το δικό τους δρόμο σε για σπουδές με αντίκρισμα, δουλεία με δικαιώματα, δημοκρατία που θα υπηρετεί στην πράξη τη λαϊκή θέληση μέσα από τα όργανά τους.
Να μην περιμένει λοιπόν καμία κυβέρνηση και κανένας πρύτανης πως θα μπορούν ήσυχοι να εφαρμόσουν τα σχέδια διάλυσης του πανεπιστημίου είτε αυτά αφορούν στη κατεδάφιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, είτε στο πνίξιμο κάθε ανατρεπτικής φωνής που αναπτύσσεται εντός των ιδρυμάτων. Τον τελευταίο λόγο και για το Άσυλο και για κάθε ζήτημα του Πανεπιστημίου θα τον έχουμε εμείς, και όχι οι πρυτάνεις και οι εισαγγελείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου